Ervaringen van klanten

Roos van Bekkum

Steunzooltjes…? Voor mij…?
Roos van Bekkum ‘Mijn vriendinnen vonden het soms grappig als ik een extra paar schoenen meenam om te winkelen. Maar anders hield ik het niet de hele dag vol.’
Roos kan er nu zelf ook om lachen. ‘Een kennis adviseerde me om eens naar mijn voeten te laten kijken’, vertelt ze. ‘Toen ik bij Kaptein Orthopedie kwam, bleek dat ik inderdaad geholpen zou zijn met steunzooltjes. Eerst dacht ik: Steunzooltjes?
Voor mij? Ik voelde me meteen een stuk ouder… Maar nu ik ze eenmaal heb en merk dat ze in heel veel schoenen passen, voel ik me eigenlijk alleen maar jonger! Ik kan de hele dag lopen zonder pijn en zonder schoenen te wisselen. Een verademing!’ 

Wim Kaptein: ‘Dit soort problemen komt veel voor: door toenemende voetklachten voelen mensen zich belemmerd in alledaagse dingen als winkelen, wandelen of sporten. De oplossing voor deze problemen is relatief eenvoudig. Met op maat gemaakte corrigerende en ondersteunende zooltjes behoren pijnlijke voeten snel tot het verleden. Uiteraard zijn goed passende schoenen onmisbaar. De steunzolen missen anders het juiste effect. Wij geven u dan ook graag een passend schoenadvies!’

Sid van Kesteren

Stoere stappers voor stoere Sid
Sid van Kesteren Sid van Kesteren is een stoere kleuter van vier jaar als hij met zijn moeder bij ons komt.
Aan de buitenkant zie je niets aan hem.
Helaas heeft Sid een aangeboren voetafwijking. Eén voet is langzamer gegroeid en is
een heel stuk kleiner. Ook mist hij een paar tenen en andere tenen zijn slecht ontwikkeld. Al met al geen rooskleurige situatie voor een stoere bink.
Je wilt toch gewoon rennen, springen, vliegen, duiken, vallen, opstaan en weer doorgaan.

Voor Sid werd een semi-orthopedische oplossing gevonden: Personal Pair. Samen met zijn moeder zocht hij het leer, de kleuren, het model en het zoolprofiel uit. De schoenen werden door een specialist gemaakt en door Kaptein Orthopedie verder aangepast. Hoe blij kun je een kind maken?
 
Sid is inmiddels een vaste klant van Kaptein Orthopedie. Hij kan nu nóg beter uitleggen wat hij wil. Zijn laatste aankoop zijn een paar stoere sportschoenen die zijn vriendjes ook dragen.
Maar déze zijn speciaal voor hem! Sid draagt Personal Pair, omdat we de maat in de lengte en in de breedte precies kunnen bestellen.
 
Sid stapt inmiddels stoer en trots rond op zijn nieuwe aangepaste sportschoenen.
Hij heeft gelukkig nergens last van. Hij rent, springt, vliegt, valt en staat weer op.
Net als ieder ander kind!

Marie-Cecile Menanteau

‘Cowboylaarzen met een rits’
Marie-Cecile Menanteau De Voorhoutse Marie-Cécile Menanteau (20) kreeg ruim drie jaar geleden van haar huisarts het advies om orthopedische schoenen aan te schaffen. ‘Toen ik alle gezondheidsschoenen in de etalage zag staan, schrok ik’, zegt ze inmiddels lachend. 
‘Bepaald niet mijn smaak! Gelukkig stelde Wim Kaptein me gerust met de mededeling dat vrijwel niets onmogelijk is. Hij vroeg me foto’s te maken van schoenen die ik wél mooi vond. Die vormden de basis voor zijn werk. Het resultaat is verbazingwekkend. Mijn schoenen vind ik heel erg mooi. Ik kom er graag mee voor de dag en voel me heerlijk zelfverzekerd.’ 

Op sokken
Marie-Cécile werd twee maanden te vroeg geboren. Door zuurstofgebrek groeide haar linkerbeen niet goed en nu heeft ze last van lichte spasmes. Haar benen zijn verschillend van lengte.
‘Mijn linkerbeen is dun en ‘fijntjes’’, vertelt ze. ‘Tot mijn zeventiende droeg ik semi-orthopedische en gewone confectieschoenen. Ik kreeg weinig steun en dat was erg vermoeiend. Daarom raadde de huisarts me aan om naar een schoentechnicus te gaan. Toen ik mijn nieuwe schoenen aanhad, merkte ik het verschil. Ik raakte veel minder vermoeid. En als ik dan weer een keer op mijn sokken liep, voelde ik meteen mijn beenlengteverschil en het gebrek aan steun.’
 
Lage zomerlaarsjes
Ondertussen heeft Marie-Céciel diverse paren orthopedische schoenen. ‘Ook voor de verschillende seizoenen natuurlijk’, zegt ze.‘Zo heb ik een paar lage laarsjes voor in de zomer.
Ze zijn wit, zilver en grijs. Lekker vrolijk. En ik heb laarzen voor in de winter. Eén van mijn ideeën is nagemaakt als modelschoen. Hij staat nu in de etalage van de winkel. Dat vind ik een compliment.’
 
Cowboylaarzen
Ze draagt al haar schoenen graag, maar over het laatste paar is ze het meest enthousiast.
‘Alle andere modellen hebben veters. Ze moeten strak om mijn voet zitten om steun te bieden. Maar ik wilde graag cowboylaarzen zónder veters. Kaptein Orthopedie vond het geen gemakkelijke opgave, maar ging op zoek naar een oplossing. Nu heb ik mijn laarzen. Aan beide kanten zit een rits. De laars heeft een soort binnenschoentje dat ik dichtsnoer met veters. Die zijn aan de buitenkant niet te zien. Ik kan zelfs een strakke broek dragen en die in mijn schoenen stoppen.
Ik ben er heel blij mee.’
 
Tevreden
Marie-Cécile is tevreden over wat er in haar schoenenkast staat. ‘Als ik weer toe ben aan een nieuw paar, houd ik mijn ogen goed open in stad. Ik moet er eigenlijk gewoon tegenaan lopen. Soms zie ik een leuk model in een reclamefolder. Dan zoek ik het exemplaar op in de winkel om te kijken hoe het er uitziet. Ik ga liever niet uitgebreid winkel in en winkel uit. En ik loop ook niet graag met vriendinnen een schoenenwinkel binnen. Zij kunnen van alles passen, maar ik niet.
Dat is vervelend. Gelukkig heb ik nu zelf heel hippe schoenen.
Ik ben blij dat dit tegenwoordig zo kan.’

Bron: Voetenmagazine NVOS-Orthobanda
Wij zijn elke werkdag bereikbaar van
8:30 tot 12:30 en van 13:15 tot 17:30 uur
T (0252) 34 04 61
info@kaptein-orthopedie.nl

Veel gestelde vragen
Stel uw vraag
Wat krijgt u vergoed?
Waar vindt u ons?
Download onze folders
Maak een afspraak