Ervaringen van klanten

Léonie Verver

'Steunzooltjes hielpen niet meer tegen mijn voetklachten'
Léonie Verver Doorgezakte korte en brede voeten, dat was het probleem van de toen jonge 30-er Léonie Verver (1981).

‘Met zooltjes had ik zelf al van alles geprobeerd, maar niets hielp’, zegt ze.‘Ik werkte toen al in de modewereld, dus van die oubollige orthopedische ‘oma-schoenen’ moest ik niets hebben. Bij Kaptein berepen ze dat heel goed. Ze hadden bovendien door dat ik een sterke eigen smaak heb.

Eerst liep ik op hippe Dr. Martens-achtige kistjes. Nu op kleurrijke sneakers die ik helemaal zelf ontwierp. Leuk dat Kaptein daarvoor openstaat en er een uitdaging in ziet. Het kost ongetwijfeld veel meer tijd om ze te maken, maar ze doen het graag voor me…!’

Inge Belfor

'Het resultaat overtreft mijn verwachtingen steeds weer!'
Inge Belfor Pas 6 jaar oud was Inge Belfor (2001) toen ze voor het eerst bij ons binnenstapte. Toen al was bekend dat ze door een probleem aan haar voeten altijd met aangepaste schoenen zou moeten lopen.

Ze weet dus niet beter en het is vervelend, maar ze kan ermee leven. ‘Mede dankzij Kaptein’, zegt ze tevreden. ‘Door hen kan ik altijd met de laatste mode mee. Timberland, Adidas, Allstars…, ze hebben het allemaal al voor me nagemaakt.

Het resultaat overtreft mijn verwachtingen steeds weer! Nu draag ik Dr. Martens. Ook die zijn weer levensecht; niemand staart me na. En de kleur, die kies ik zelf of – bij keuzestress – samen met Dorine.’

Yvonne Beck

'Ook heel fijn: Mijn werkschoenen worden volledig vergoed door het UWV'
Yvonne Beck Toen ze nog superlange dagen in haar eigen horecabedrijf maakte, kreeg Yvonne Beck (1963) plotseling artrose in haar rechter voet. Inmiddels heeft ze een baan bij een benzinestation langs de snelweg.

Daar werkt ze weliswaar minder uren, maar loopt en staat ze nog steeds veel. ‘En dat gaat heel goed’, vertelt Yvonne.
‘Hartstikke fijn dus dat Kaptein destijds aanwezig was bij het onderzoek door mijn medisch specialist.

Samen bedachten ze dat een wat hogere schoen met enkel versteviging voor mij een goed idee zou zijn. Dat bleek te kloppen. En wat óók zo fijn is: de schoenen die ik op mijn werk draag, worden volledig vergoed door het UWV.’

mevrouw Zonneveld-Krabbers

'Meestal kijk ik thuis al in het online-modellenboek'
mevrouw Zonneveld-Krabbers Een enkelbreuk op haar 50e had mevrouw Zonneveld-Krabbers (1951) een blijvend voetprobleem opgeleverd. ‘De chirurg had mijn enkel daarom vastgezet.

Daardoor moest ik aangepaste schoenen gaan dragen. Echt heel erg vond ik dat. …Maar dat bleek al snel onterecht. Bij Kaptein werken ze de aanpassingen helemaal weg in de schoen. En qua model en kleur kan ik steeds kiezen wat ik wil.

Meestal kijk ik thuis al via de website in het modellenboek. Samen vullen we dan de details in. In de coronatijd heb ik eens een paar volledig online besteld. Dat was best even spannend, maar zelfs toen was ik heel blij met het resultaat.’      

Piet Koelewijn

'Niet van ‘gewoon’ te onderscheiden'
Piet Koelewijn Piet Koelewijn (1949) uit Noordwijkerhout heeft iets met mooie en bijzondere schoenen. Al zolang hij zich kan heugen. De rockformatie KISS was destijds wat dat betreft zijn voorbeeld.

Een ernstige vorm van reuma leek eind vorige eeuw echter roet in het eten te gooien. Piet ging steeds moeilijker lopen en moest aangepaste schoenen.

‘Gelukkig bleek het voor Kaptein geen probleem’, zegt hij. ‘Al vanaf het eerste moment maken ze steeds prachtige en moderne schoenen voor me. Fraai leer, opvallende en soms glimmende kleuren, mooie punten…, het kan allemaal. Niet van ‘gewoon’ te onderscheiden, maar ik loop er echt heerlijk op.’

Floor Scheepmaker

'Trots op mijn opvallende en mooie schoenen'
Floor Scheepmaker ‘Opvallend’, zo kun je de schoenen die Floor Scheepmaker (1952) doorgaans draagt best noemen. Maar zeker niet omdat het orthopedische schoenen zijn. ‘Daar zie je niks van’, zegt hij.

‘Maar ik vind kleurrijke leersoorten nu eenmaal mooi. Samen met Kaptein stel ik ze samen. Dat is leuk om te doen. Echt fijn dat ik met mijn voetproblemen tóch plezier heb in het kopen van nieuwe schoenen. Als je wilt en durft, is er heel veel mogelijk.

Mijn nieuwste paar is bijvoorbeeld blauw met oranje. Ik heb bijpassende veters en ook een broekriem. ‘Wat heeft u mooie schoenen’, zei een dame laatst ineens tegen me. Dan ben je natuurlijk best trots.’    

Sid van Kesteren

'Het liefst loop ik op mijn (replica) Nikes Jordan 1 sneakers'
Sid van Kesteren Sid van Kesteren (2004) mist een deel van zijn linker voet. Een aangeboren afwijking. Al op zeer jonge leeftijd kreeg hij aangepaste schoenen.

Het schattige 2-jarige ventje van toen is inmiddels een stoere gast. Maar ons is hij door de jaren heen altijd trouw gebleven. ‘Bij Kaptein maken ze vanaf het begin fijne schoenen voor me’, zegt hij. ‘En – ook best belangrijk – het is er altijd gezellig. Ik ben inmiddels uitgegroeid; ze weten precies wat mijn voeten nodig hebben.

Elke anderhalf jaar krijg ik twee nieuw paren. Op dit moment loop ik het liefst op mijn (replica) Nikes Jordan 1 sneakers. Die zijn niet van de echt te onderscheiden. Fantastisch dat dát kan...’

Ben Kortekaas

'Kaptein adviseerde mij mijn voet te laten opereren. Dat hielp!'
Ben Kortekaas Aan een ongeluk had vrachtwagen-chauffeur Ben Kortekaas (1959) ooit een beschadigde voetzenuw overgehouden. Daardoor was hij steeds schever gaan lopen en was een vergroeiing ontstaan.

‘Eerst probeerde ik het elders, maar dat beviel na verloop van tijd niet meer’, vertelt hij. ‘Over Kaptein had ik goede verhalen gehoord. Daar krijg ik van het begin af aan prima schoenen. Ook adviseerden ze me een operatie te overwegen om mijn voet recht te zetten.

Dat hielp flink. Ik heb één paar werkschoenen (volledig vergoed door het UWV) en één paar casuals. De keuze voor kleur en model laat ik graag aan Dorine over. Die heeft er echt veel kijk op.’

Petra Brouwer

'Je voelt je echt klant bij Kaptein'
Petra Brouwer Al op haar 40e moest Petra Brouwer (1969) aan een nieuwe heup. De operatie verliep echter niet zoals het moest. Haar ene been is sindsdien maar liefst 3,6 centimeter korter dan het andere.

Petra: ‘Voor mijn werk loop ik veel. Maar aangepaste schoenen met zooltjes die ik elders aangemeten had gekregen, hielpen niet. Toen ik me bij Wim Kaptein meldde, zag hij meteen wat er mis was. Hij stelde voor echte orthopedische schoenen te maken. Die heb ik nu.

Sindsdien kan ik alles weer. En die schoenen zijn nog super mooi ook! Ja, ik ben heel tevreden. Bij Kaptein is niks te gek en ze doen alles voor je; je voelt je er echt als klant behandeld.’

Wij zijn elke werkdag bereikbaar van
8:30 tot 12:30 en van 13:15 tot 17:30 uur
T (0252) 34 04 61
info@kaptein-orthopedie.nl

Veel gestelde vragen
Stel uw vraag
Wat krijgt u vergoed?
Waar vindt u ons?
Download onze folders
Maak een afspraak