Nieuws

geplaatst op: 22-12-2023

Kerstvakantie

Het einde van het jaar nadert met rasse schreden. Traditioneel zijn wij elk jaar tussen de kerstdagen en nieuwjaarsdag gesloten. Ook dit jaar gaat het hele team genieten van een heerlijk weekje vrij. Wij zijn dit jaar gesloten vanaf vrijdag 22 december 12:30 uur tot en met maandag 1 januari 2024.

Wij wensen u fijne feestdagen en een goede jaarwisseling en staan graag in het  nieuwe jaar weer fris voor u klaar. 
geplaatst op: 01-11-2023

Eigen bijdrage 2024

De eigen bijdrage op orthopedische schoenen en semi-orthopedische schoenen is voor 2024 vastgesteld op €130,00 per paar.
Voor kinderen, jonger dan 16 jaar is dit €65,00.
Eigen bijdrage is niet te verwarren met het wettelijke eigen risico. Het wettelijk  eigen risico bedraagt in 2024 wederom €385,00. Voor alle uitleg over dit eigen risico en vergoedingen kunt u kijken op de pagina vergoedingen.

Let op: Bij sommige zorgverzekeraars krijgt u de eigen bijdrage (gedeeltelijk) vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Kijk hiernaar in uw polisvoorwaarden van uw zorgverzekeraar.
geplaatst op: 15-08-2023

Duizenden leesten gedigitaliseerd

De afgelopen 40 jaar hebben we voor vele cliënten duizenden persoonlijke handgemaakte leesten vervaardigd. Deze leesten zijn nodig om de orthopedische schoenen op maat te kunnen maken. De leesten worden bij in ons leestenmagazijn bewaard en komen voor elke levering weer uit het tevoorschijn. Deze fysieke leesten hebben wij in de zomer ook digitaal 3-D ingescand en veilig opgeborgen in de 'cloud'. Er is dus nu een fysieke leest maar ook een digitale kopie. Mochten de leesten op enige wijze verloren gaan dan is het vanaf nu mogelijk de leesten weer exact te reproduceren. Een veilig idee; voor ons maar ook voor u!
geplaatst op: 28-02-2023

Kaptein Magazine

Het Kaptein Magazine is klaar. Wij zijn best tros op het resultaat. Bordenvol informatie over wat wij dagelijks met plezier doen.
Nu alleen nog de digitale versie, maar straks ook beschikbaar op papier.

Neem nu alvast een kijkje in de digitale versie van het Kaptein Magazine op onze website.
geplaatst op: 01-11-2022

Eigen Bijdrage 2023

De eigen bijdrage op orthopedische schoenen en semi-orthopedische schoenen is voor 2023 vastgesteld op €126,00 per paar.
Voor kinderen, jonger dan 16 jaar is dit €63,00.
Eigen bijdrage is niet te verwarren met het wettelijke eigen risico. Het wettelijk  eigen risico bedraagt in 2023 wederom €385,00. Voor alle uitleg over dit eigen risico en vergoedingen kunt u kijken op de pagina vergoedingen.

Let op: Bij sommige zorgverzekeraars krijgt u de eigen bijdrage (gedeeltelijk) vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Kijk hiernaar in uw polisvoorwaarden van uw zorgverzekeraar.
geplaatst op: 04-11-2021

Nieuwe collectie semi-orthopedische schoenen

Een aantal klanten heeft er inmiddels al kennis mee gemaakt. En iedereen is even enthousiast!
De collectie van MyFoot is een leuke, trendy aanvulling op onze huidige collectie. Hier slechts twee voorbeelden van de vele modellen en kleuren.
En uiteraard, net als de merken Durea en TOM, altijd te zien én te passen op onze locaties in Noordwijkerhout en Heemstede.
geplaatst op: 19-04-2021

Extra gesloten dagen

Dit voorjaar zijn wij maandag 26 april, de dag vóór Koningsmaandag gesloten. Tevens zijn wij vrijdag 14 mei, de dag ná Hemelvaartsdag gesloten. Wij genieten dan met het gehele team van extra lange vrije weekenden. Wij wensen u ook hele fijne feestdagen.
geplaatst op: 01-02-2021

BTW verhoging supplementen & orthopedische voetbedden

Recent hebben alle orthopedische schoentechnische bedrijven via de branche organisatie een brief van de Belastingdienst ontvangen. Hierin staat vermeld dat het lage BTW tarief van 9% op orthopedische voetbedden met terugwerkende datum 1-1-2021 gewijzigd wordt in het hoge BTW tarief van 21%. Het BTW tarief of consulten blijft ongewijzigd. Helaas betekent dit voor u een onaangename prijsverhoging op al onze orthopedische voetbedden & inlays die u bij ons laat aanmeten. U vindt hier onze nieuwe tarieven.  Voor meer informatie over orthopedische voetbedden & inlays kunt hier verder lezen.
geplaatst op: 04-12-2020

Eigen Bijdrage 2021

De eigen bijdrage op orthopedische schoenen en semi-orthopedische schoenen is voor 2021 vastgesteld op €125,00 per paar.
Voor kinderen, jonger dan 16 jaar is dit €62,50.
Eigen bijdrage is niet te verwarren met het wettelijke eigen risico. Het wettelijk  eigen risico bedraagt in 2021 wederom €385,00. Voor alle uitleg over dit eigen risico en vergoedingen kunt u kijken op de pagina vergoedingen.
Bij sommige zorgverzekeraars krijgt u de eigen bijdrage (gedeeltelijk) vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Kijk hiernaar in uw polisvoorwaarden van uw zorgverzekeraar.
geplaatst op: 14-10-2020

Toch nieuwe schoenen zonder de deur uit te gaan? Het kan!

Wij begrijpen dat u nu liever niet de deur uit gaat. Sterker nog, dat wordt door de overheid geadviseerd. Maar niemand weet hoe lang dit gaat duren en u bent wellicht toch aan controle van uw schoenen of nieuwe schoenen toe.
Bovendien is de kans groot dat er na de corona-crisis een piekdrukte ontstaat, waardoor u langere wachttijden ontstaan.

Wij kunnen het nu alvast regelen voor u!
We hebben het mogelijk gemaakt om samen met u, digitaal en telefonisch, u te helpen. Controles doen we waar mogelijk telefonisch. Maar ook is er de mogelijkheid nieuwe schoenen uit te zoeken. Model én leerkleur. Orthopedisch of semi-orthopedisch, dat maakt niet uit.

Hoe werkt het?
Bel ons met uw zorgvraag. Door een aantal vragen wordt uw vraag in beeld gebracht en wordt er een afspraak gemaakt met een behandelaar. Tijdens deze afspraak spreekt u alles door. Indien noodzakelijk kunnen we vervolgens alsnog een fysieke afspraak maken. Maar vaak hoeft dat niet. Zelfs als u aan nieuwe schoenen toe bent, kunnen wij u helpen. Wij sturen u dan de nodig informatie, zodat u thuis alvast leerkleur en model kan uitzoeken. Samen met de behandelaar spreekt u alles door tijdens de bel-afspraak. 
Zo kunnen wij u gedurende de corona-crisis tóch voorzien van de juiste zorg.

Voor meer info klik hier
geplaatst op: 14-04-2020

Nieuwe collectie Durea

Door Corona zouden we bijna vergeten dat er ook leuk nieuws is:
Dit voorjaar is de semi-orthopedie collectie van Durea uitgebreid met vele nieuwe kleuren en modellen.
De vertrouwde Durea pasvorm in een nieuw jasje. Van ingetogen uni tot uitbundig geel en slangenprints.
Draagt u semi-orthopedische schoenen en wilt u de nieuwe collectie zien?
Bel ons, wij sturen u graag de digitale brochure toe!
geplaatst op: 13-04-2020

Nu ook GIJS schoenen in de collectie

Sinds dit voorjaar hebben wij ook GIJS schoenen in de collectie semi-orthopedische schoenen. GIJS is van de makers van Durea. De collectie bestaat uit prachtige sportieve sneakers voor heren, met een fantastische pasvorm. Naast de vertrouwde herenschoenen van TOM hebben we nu GIJS als welkom, sportieve aanvulling.

Draagt u al semi-orthopedische schoenen en bent u benieuwd naar de collectie?
Maak een afspraak om te komen passen of vraag eerst onze digitale brochure aan.
geplaatst op: 14-08-2019

Communicatie training

Met alle medewerkers die rechtstreeks contact hebben met u als klant hebben wij onlangs een communicatietraining gedaan. Niet omdat de communicatie slecht was, maar juist om u als klant nóg beter te kunnen helpen. Daarnaast valt er altijd nog wel iets te verbeteren, toch? En die mogelijkheid pakken we dan graag aan!

De dag werd begeleid door een gecertificeerd communicatietrainer, die op zijn beurt gebruik maakte van DISC profielen. Door eerst te weten welk gedragsprofiel jezelf hebt en daarna in te schatten welk gedragsprofiel de klant heeft, wordt het mogelijk meer op dezelfde frequentie te communiceren. Wel zo gemakkelijk om zo veel mogelijk dezelfde taal te spreken. Dat blijkt in de dagelijkse praktijk soms niet altijd even makkelijk te zijn , maar zeker niet onmogelijk. Met de doelgerichte uitleg en praktische oefeningen van de trainer hopen we u nog beter en eerder te begrijpen. 

Wij hopen ons nog verder in onze communicatie te kunnen onderscheiden, zodat het misschien nog leuker wordt om bij ons klant te zijn óf te worden. Wij hebben er die dag in ieder geval veel plezier in gehad.
geplaatst op: 30-03-2019

Sposoring sloeproeien damesteam

Onlangs kregen wij een verzoek om het sloeproeien damesteam Azorean High van roeivereniging Ferox te sponsoren. De dames hebben hoge ambities. Echter ze waren nog niet in het bezit van mooie wedstrijdkleding. Kaptein Orthopedie heeft als shirtsponsor daarom met de dames mooie  wedstrijdtenues en windstoppers uitgezocht. Hiermee komen ze als team professioneel voor de dag. En een eerste indruk zet je immers maar één keer neer. 

De medewerkers van Kaptein Orthopedie wensen de dames van Azorean High een behouden vaart. Op naar de overwinning het seizoen!
geplaatst op: 18-09-2018

AED beschikbaar voor burgerhulpverleners

Veel organisaties en bedrijven zijn in het bezit van een AED. Deze AED is in dat geval beschikbaar in noodgevallen voor de medewerkers en bezoekers. Als 's avonds de deuren sluiten is de AED niet meer te bereiken. Reden genoeg voor Kaptein Orthopedie om hier iets aan te doen.
Wij hebben de AED aangemeld bij S+an en is opgenomen in het oproepsysteem van HartslagNU. Onze AED is verplaatst naar het parkeerterrein in een speciale buitenkast waardoor deze 24/7 beschikbaar is voor algemeen gebruik. Binnen de gemeente kan op deze wijze overal binnen de 6-minuten gereanimeerd worden. Via de app van HartslagNu is onze AED beschikbaar voor burgerhulpverleners. In geval van nood krijgt de burgerhulpverlener een bericht waar de dichtstbijzijnde AED te vinden is met daarbij de code om de buitenkast te openen.
Het geeft ons een goed gevoel dat we met deze eenvoudige aanpassing een steentje kunnen bijdragen aan hulp in acute noodsituaties.

meer informatie over burgerhulpverleners? Ook uw AED aanmelden? Kijk dan zeker op www.hartslagnu.nl
geplaatst op: 10-01-2018

Medisch Pedicure La Riss

Sinds oktober 2017 heeft medisch pedicure Larissa ons team versterkt. Zij is op diverse dagdelen bij ons in de praktijk  aanwezig. Naast schoentechnische oplossingen kunt u dus bij ons ook terecht voor de juiste voetverzorging. 

Larissa is al jaren een vertrouwd gezicht in Teylingen en de Bollenstreek. Gespecialiseerd in medische pedicurebehandelingen werd haar praktijk La Riss al snel een success. Voor afspraken neemt u rechtstreeks contact op met La Riss op telefoonnummer: 0252-8661 06
geplaatst op: 12-10-2017

Overname therapeutische elastische kousen

Geachte klant,
 
Middels dit bericht willen wij u graag op de hoogte stellen van het feit dat Kaptein Orthopedie heeft besloten te stoppen met het leveren van therapeutische elastische kousen.
Jarenlang hebben wij met liefde en toewijding voorzien in de levering van uw kousen.
Eerst mevrouw M. Kaptein en daarna Dorine Kaptein. De keuze om ermee te stoppen is dan ook zeker geen eenvoudige geweest. Graag leggen wij u uit waarom we hier toch toe besloten hebben: Al 32 jaar is Kaptein Orthopedie sterk in het oplossen van voetproblemen. Van steunzolen tot volledig orthopedisch maatwerk. Door een zeer intensieve samenwerking met specialisten van het Spaarne Gasthuis en andere disciplines is het de afgelopen jaren fors drukker geworden in de schoentechniek. Tegelijkertijd is het moeilijk om aan goede vakmensen te komen.

Mede hierdoor is Dorine Kaptein de opleiding podologie gaan doen. Die opleiding zit nu in de eindfase, dat vraagt veel tijd. Bovendien zal zij steeds meer mensen met voetproblemen gaan helpen in onze praktijk. Deze ontwikkelingen hebben ervoor gezorgd dat we keuzes moesten maken: Je kunt nu eenmaal niet alles tegelijk, als je het goed wilt blijven doen. Want dat is en blijft onze voornaamste zorg: We willen graag goed voor onze klanten blijven zorgen. Dus vandaar onze beslissing te stoppen met de elastische kousen, om ons volledig te kunnen focussen op dat waar we goed in zijn: steunzolen en schoentechnische oplossingen voor voetproblemen maken. Als u ook uw steunzolen of schoenen via ons geleverd krijgt, blijven wij u daarmee uiteraard graag van dienst.

Na een intensief selectieproces hebben wij gekozen om in zee te gaan met Oldekamp Medisch. Oldekamp is al 50 jaar een specialist in het leveren van elastische kousen, met meerdere locaties hier in de regio, dus altijd dichtbij voor u. Oldekamp zal de leveringen van uw elastische kousen per 15 oktober van ons overnemen. Wij vertrouwen erop dat u ook bij hen in goede handen bent.
Voor levering van nieuwe kousen kunt u vanaf heden dus niet meer bij ons terecht, maar kunt u contact opnemen met Oldekamp Medisch (tel. 071-5132745).
In de loop van de komende dagen ontvangt u een schrijven van Oldekamp met verdere informatie. Alle lopende afspraken, bestellingen en leveringen zullen uiteraard nog door ons worden afgehandeld.Het spijt ons als we met deze beslissing ongemak voor u creëren. We staan echter achter onze keuze en menen u met Oldekamp een goed alternatief te kunnen bieden voor de vervolgleveringen van uw kousen.Rest ons nog u heel hartelijk te danken voor uw vertrouwen in ons de afgelopen jaren. En mocht u ons nog eens nodig hebben voor steunzolen of schoenen, dan zie we u heel graag terug!

Met vriendelijke groet,

 
geplaatst op: 01-10-2016

Direct passen en uitzoeken

Uw semi-orthopedische schoenen vanaf een plaatje in een boek bestellen en maar afwachten, hoe ze er precies uitzien? Dat is nu verleden tijd!

Voortaan kunt u uw nieuwe semi-orthopedische schoenen gewoon in onze praktijk in Noordwijkerhout bekijken én passen. Wij hebben een ruime collectie schoenen staan in vrijwel alle beschikbare modellen en kleuren. Zo krijgt u een veel beter beeld van de schoenen, die u wilt bestellen. Bovendien is de collectie dit jaar flink uitgebreid en een stuk jonger en moderner geworden. Dus zeker een bezoek aan onze praktijk waard!


 
geplaatst op: 12-09-2016

Uitbreiding spreekuur Heemstede

Velen van u waren gewend altijd op woensdag ons spreekuur in het Spaarne Gasthuis in Heemstede te bezoeken. Sinds kort hebben wij het aantal spreekuren daar flink uitgebreid: U kunt nu wekelijks 3 tot 4 dagen bij ons in Heemstede terecht.
Wij maken graag een afspraak voor deze locatie met u via onze telefonistes in Noordwijkerhout.
geplaatst op: 16-07-2016

Verbouwing Noordwijkerhout

De verbouwing van onze hoofdvestiging Noordwijkerhout is bijna ten einde. De laatste hand wordt momenteel gelegd aan de interne afwerking en het plaatsen van de machines in onze werkplaats. Na de zomervakantie hebben wij de beschikking over extra behandelkamers en een uitgebreide en gemoderniseerde werkplaats. Tevens hebben we nu in twee behandelkamers de beschikking over volledige Show&Pas series van bijna alle semi orthopedische schoenfabrikanten. Semi orthopedische schoenen kunt u nu dus zien, passen en voelen i.p.v. deze uit de brochure te bestellen. Wel zo fijn!
 
geplaatst op: 06-06-2016

Nog meer service in Heemstede

Sinds kort hebben we eigen, vaste kamers in het Spaarne Gasthuis in Heemstede, op afdeling 21.
Hierdoor hebben wij de inrichting zo kunnen aanpassen, dat we onze service nu ook in Heemstede uitgebreider kunnen aanbieden.
Een schuurmachine voor kleine correcties en een podium om het gehele meet- en pasproces optimaal uit te kunnen voeren.
We verwelkomen u graag op route 21 in Spaarne Gasthuis Heemstede.
Maakt u wel eerst een afspraak via onze telefonistes in Noordwijkerhout.
geplaatst op: 03-03-2016

Medisch pedicure

U kunt bij ons ook terecht voor pedicurebehandelingen.
Onze pedicure Margit van der Hulst is medisch pedicure, zodat zij ook gecertificeerd is voor het behandelen van de diabetische en reumatische voet.
 
Naast het behandelen en verzorgen van uw voeten, doet een medisch pedicure ook:
Teenortheses vervaardigen
Nagelbeugeltechniek
Nagelreparaties
Drukvrij leggen 
Heeft u last van kalk- of schimmelnagels? Margit behaalt zeer goede resultaten met een speciale gelbehandeling.
Neem gerust contact met ons op voor meer informatie of voor het maken van een afspraak.
geplaatst op: 01-12-2015

DIAFOS: onderzoek diabetische voet

Wat betekent DIAFOS? DIAbetic Foot Orthopedic Shoe. Diafos onderzoekt de effectiviteit van orthopedisch maatschoeisel bij patiënten met een diabetische voet. Kaptein Orthopedie is middels Voetcentraal  deelnemer binnen het 'DIAFOS naar de praktijk' onderzoek. Dit onderzoek wordt gecoördineerd en begeleid vanuit VUmc en AMC in Amsterdam onder supervisie van Dr. Frans Nolet en Dr. Sicco Bus. Op alle Voetcentraal vestigingen worden voetdrukmetingen verricht.
In dit onderzoek wordt de effectiviteit van orthopedische schoenen bij diabetische voeten onderzocht. Specifiek wordt onderzocht hoe druk verlagende eigenschappen ulcera aan de voetzoolzijde kunnen voorkomen. Door middel van een fijnmazig digitaal 'insole drukmeet systeem' worden piekwaarden gemeten en inzichtelijk gemaakt. Vervolgens worden er gerichte aanpassingen aan de schoenen uitgevoerd om de piekdrukken te verlagen. Eventueel herhalen we dit zo nodig twee maal totdat de digitale meetwaarden zich onder het acceptabele niveau bevinden. Door dit onderzoek wordt inzicht verkregen in de effectiviteit van de geleverde orthopedische schoenen. Zo krijgen wij meer inzicht in de specifieke effecten van de aanpassingen die wij uitvoeren aan uw schoenen. Tot slot heeft u een garantie op nog beter beschermende schoenen.  
Tot slot heeft u een garantie op nog beter beschermende schoenen.
Uitgebreide informatie over het onderzoek kan u hier lezen.
geplaatst op: 28-07-2015

Thuis uw nieuwe schoenen uitzoeken!

Sinds kort bestaat de mogelijkheid uw nieuwe orthopedische schoenen thuis al uit te zoeken. Met ons digitale modellenboek kunt u stapsgewijs uw favoriete model bepalen. Erg leuk om met uw partner, dochter of vriendin alvast te kijken wat de vele mogelijkheden zijn. Ook is het mogelijk het gekozen model te printen of door te mailen naar uzelf of anderen. Wij wensen u veel plezier met kiezen.
 
geplaatst op: 10-03-2015

Wijzigingen spreekuur Hillegom

Per april is het spreekuur dat wij houden in 'Dienstencentrum Elsbroek' verplaatst van dinsdagmorgen naar maandagmiddag. Tevens hebben wij vanaf april een nieuwe behandelkamer. U kunt gewoon plaats nemen in de centrale wachtruimte waar wij u zullen oproepen. 
Wij zullen vanaf april wekelijks voeten&schoenen spreekuur houden, het elastische kousen spreekuur komt hierdoor helaas te vervallen. U kunt hiervoor uiteraard wel terecht in onze praktijk in Noordwijkerhout of in onze servicelocatie in Lisse.
 
geplaatst op: 25-11-2014

Vernieuwde website

U kijkt naar onze volledige vernieuwde website. Dankzij het overzichtelijke design en de ‘responsive’ bouw vindt u altijd snel de informatie die voor u van belang is, ongeacht of u ons ‘bezoekt’ op uw pc, tablet of mobiel. Heeft u nog vragen of mist u iets, belt u dan gerust met ons kantoor op (0252) 34 04 61.
geplaatst op: 06-11-2014

Vriend van het Spaarne Ziekenhuis

Ons bedrijf is sinds kort 'Vriend van het Spaarne Ziekenhuis'. Mede met de steun van ons bedrijf kunnen zij nog meer projecten realiseren en kan het Spaarne Ziekenhuis haar ambitie waarmaken om de beste medische én aanvullende zorg voor de regio te bieden. Denk hierbij aan innovatieve projecten die de zorg voor patiënten in het Spaarne Ziekenhuis verbeteren. Of aan extra voorzieningen die het verblijf voor patiënten aangenamer maken. Binnen het normale ziekenhuisbudget is hiervoor vaak geen geld. Daarom is de Stichting Vrienden van het Spaarne Ziekenhuis opgericht. Met de financiële ondersteuning van hun Vrienden maken zij deze projecten en faciliteiten mogelijk voor dit mooie ziekenhuis. 
geplaatst op: 27-01-2014

Verhuizing spreekuur Hillegom

Na bijna 20 jaar in het Gezondheidscentrum gaan we per 4 februari a.s. ons "Hillegom-spreekuur" houden in het nieuwe Dienstencentrum Elsbroek. Niet meer op maandagochtend, maar op dinsdagochtend. Zowel voor orthopedische schoentechniek als elastische kousen. Voor een afspraak in Hillegom belt u met de praktijk in Noordwwijkerhout (0252) 34 04 61.
Adres: Dienstencentrum Elbroek, Abellalaan 1, Hillegom (ingang tegenover de Plus supermarkt)
geplaatst op: 24-11-2013

Drukmeting en videoanalyse

Wij hebben onlangs geinvesteerd in een looplab. Dit looplab bestaat uit een loopband met een ingebouwde drukmeetplaat met ruim 5500 hoog-frequente sensoren. Het is tevens mogelijk synchrone video opnames te maken. Op deze hypermoderne manier is het mogelijk om op een perfecte wijze nauwkeurige dynamische loopanalyses te maken. Het rapport geeft o.a. inzicht in drukverdeling, afwikkellijnen, paslengte en lichaamszwaartepunt. 
Het looplab zal eind dit jaar opgebouwd worden, waarna deze in januari operationeel zal zijn. Wij houden u graag op de hoogte van de verdere ontwikkelingen.
geplaatst op: 24-11-2013

Vacatures Kaptein Orthopedie

Wij hebben momenteel een tweetal vacatures: Orthopedisch schoentechnicus / allround paskamermedewerker en een Podotherapeut of medisch pedicure. Kijk voor meer informatie over de vacature op deze website of op de website van Voetcentraal
geplaatst op: 04-09-2013

Promotiefilm

Onze nieuwe promotiefilm is nu beschikbaar op Youtube:
Promotiefilm Kaptein Orthopedie
geplaatst op: 24-08-2013

Voordeel voor leden van Marente

Kaptein Orthopedie en Marente zijn al jaren samenwerkingspartners. Voor de leden van Marente doen wij wat extra op vertoon van hun lidmaatschapkaart:
- gratis voetonderzoek t.w.v.  25 euro, of
- gratis compleet onderhoudssetje bij aanschaf van (semi-) orthopedische schoenenen, of
- 15% korting op een paar voetcentraal verbandpantoffels.
Dus...maak gebruik van uw lidmaatschap van de Marente ledenservice.
geplaatst op: 12-06-2013

Kaptein Plus contractant Achmea

Achmea hanteert per 1 juli een nieuw contractbeleid. In dit nieuwe beleid maakt Achmea onderscheid tussen basis-contractanten en plus-contractantanten. Om plus-contractant te worden zijn stenge selectiecriteria opgesteld. Kaptein Orthopedie heeft onlangs vernomen dat zij zich vanaf 1 juli Achmea Plus-contractant mag noemen. Onze inspanning om goede service en kwaliteit te bieden wordt hierdoor beloond.

geplaatst op: 04-07-2012

Nachtspalk

Wij hebben een nieuw product opgenomen in ons assortiment: de nachtspalk. Deze is net als de strassburgsock in te zetten bij fasciitis plantaris klachten maar met name zeer geschikt voor het oprekken van de achillespees. De nachtspalk wordt doorgaans op verwijzing van de medisch specialist voorgeschreven bij voet gerelateerde klachten.
geplaatst op: 03-07-2012

Oplossingen voor hielspoor en faciitis plantaris

Heeft u last van een hielspoor of fasciitis plantaris? Dan is er nu ook een therapie voor de nacht. De strassburgsock zorgt er voor dat de peesplaat onder de voet niet kan inkrimpen tijdens het slapen, waardoor de opstartpijn na het opstaan sterk wordt verminderd. Hierdoor zal de totale geneestijd korter zijn. De strassburgsock is er in twee maten en deze hebben wij beide op voorraad.
geplaatst op: 01-06-2012

Orthopedie Spaarne Ziekenhuis bezoekt Kaptein Orthopedie

Een groep van 13 orthopedisch chirurgen en specialisten in opeiding van het Spaarne ziekenhuis hebben onlangs een bezoek gebracht aan Kaptein Orthopedie. Wij hebben onze vergaderruimte beschikbaar gesteld voor hun maandelijkse refereeravond, waarna wij een presentatie gaven over de mogelijkheden binnen de orthopedischse schoentechniek. Tevens was er ruimte een klinische les m.b.t. het protocolliseren van het voetonderzoek. Na dit alles was er de gelegenheid voor een rondleiding in onze productieruimtes en om de nieuwe praktijkruimte  te bezichtigen. Een leerzame avond waar de samenwerking tussen de twee disciplines centraal stond.

geplaatst op: 27-05-2012

Verbouwing Kaptein Orthopedie gereed

Na een intensieve periode van verbouwen en inrichten kunen we zeggen: "het stof is opgetrokken en de verbouwing is voltooid". Het nieuwe interieurr is modern, sfeervol en fris. Ook de parkeerplaats is vergroot. Wij zijn klaar voor de toekomst en hopen u weer te mogen verwelkomen in de nieuwe huisvesting.
geplaatst op: 15-05-2012

Alpe d'HuZes bijna van Start

Nog even en dan is het zo ver: de Alpe d'HuZes gaat van start! Loek de Jeu heeft ons een aantal maanden gevraagd zijn team te sponsoren. Uiteraard waren wij bereid hem en zijn teamgenoten voor het goede doel te steunen. De professionele wielerpakken zijn inmiddels klaar, alle shirtsponsors staan er netjes op. Het team heeft zich uitermate goed voorbereid en zij zijn er inmiddels helemaal klaar voor. Wij wensen alle renners veel succes met het behalen van de gestelde doelen!
geplaatst op: 27-01-2012

Kaptein Orthopedie winnaar Duurzaamheidprijs 2011

Met de ontwikkeling van de groene schoen is Kaptein Orthopedie uit Noordwijkerhout de winnaar van de Duurzaamheidprijs 2011. Deze ondernemer nam met trots de titel in ontvangst met daarbij alle eer, aandacht en bovendien een geldbedrag van € 1500. De gemeenten Hillegom, Lisse en Noordwijkerhout reikten op vrijdag 27 januari 2012 voor het derde achtereenvolgende jaar de duurzaamheidprijs uit.

De jury was unaniem in haar oordeel over Kaptein Orthopedie.
“Hun ‘Groene Schoen’ is een innovatie op gebied van duurzaamheid. Tegelijkertijd roeien ze tegen de stroom in: zorgverzekeraars in Nederland zijn (nog) niet bereid de orthopedische groene schoen te vergoeden. De productiekosten van een orthopedische duurzame schoen zijn immers hoger dan normaal. Kaptein Orthopedie heeft al zijn vakmanschap in de strijd geworpen om een duurzame schoen te kunnen produceren. Deze ondernemer neemt nu zelf de meerkosten voor rekening. Hulde hiervoor. De jury roept met deze keuze voor de winnaar tevens de zorgverzekeraars in Nederland op eens na te denken over hun eigen bijdrage aan duurzaam ondernemen. Wie de schoen past, trekt hem aan”, aldus de jury bestaande uit Leo Maat (ambassadeur van het regionale klimaatprogramma en wethouder Leiderdorp), Tom Otte (winnaar duurzaamheidprijs 2010) en Peter Meijer (Kamer van Koophandel).

De andere twee genomineerden – C&A distributiecentrum Lisse en Green Import Hillegom -  zijn trots op hun behaalde nominatie. Beide bedrijven blijven met grote passie duurzaamheid bevorderen.

Bekijk hier onze presentatie voor de duurzaamheidsprijs 2011

bron: www.noordwijkerhout.nl en www.blikopnoordwijkerhout.nl

geplaatst op: 30-11-2011

Kaptein Orthopedie genomineerd voor Duurzaamheidsprijs 2011

De gemeenten Hillegom, Lisse en Noordwijkerhout reiken voor het derde achtereenvolgende jaar de duurzaamheidprijs uit onder ondernemers. Zij ontvingen maar liefst 40% meer inzendingen dan voorgaande jaren. Dat is een goed teken. Blijkbaar staat het thema duurzaam ondernemen hoog op de agenda van onze ondernemers. Duurzaam ondernemen is meer dan het realiseren van energie- en geldbesparing. Het staat voor het doorvoeren van allerlei soorten doelstellingen binnen het bedrijf op het gebied van ‘people’, ‘profit’ en ‘planet’. De inschrijving voor de duurzaamheidprijs is inmiddels gesloten en de werkgroep heeft uit alle inzendingen een eerste selectie gemaakt van zes bedrijven.  

Kaptein Orthopedie, Noordwijkerhout, 
Dit orthopedisch schoentechnisch bedrijf heeft de eerste duurzaam geproduceerde maatschoen ontwikkeld en gebruiken daarvoor duurzame materialen en de juiste duurzame productieprocessen. Een voorbeeldfunctie binnen de branche. De schoen staat inmiddels in de collectie van het schoenenmuseum in Waalwijk.
Aannemingsbedrijf Sporto, Noordwijkerhout, 
Sporto implementeerde het Milieumanagement systeem ISO 14001. Zij werken daarom uitsluitend met leveranciers van duurzame producten en productieprocessen. Bij investeringen kijken zij naar energiezuinige apparatuur of materieel. Maatschappelijk ondernemen is een vast onderdeel in de bedrijfsvoering in samenwerking met de Maregroep. 
Paul de Klerk onderhoud, Noordwijkerhout,
Het bedrijf maakt al meerdere jaren gebruik van duurzame dakbedekking met een verwachte levensduur van 30 jaar. Na deze levensduur is de dakbedekking volledig recyclebaar. De ondernemer maakte deze bewuste keuze, omdat hij zich verantwoordelijk voelt om binnen de renovatie van woningen milieuvriendelijk te bouwen. 
C&A Distributie Centrum, Lisse 
C&A verkeeg onlangs een Lean and Green Award dankzij hun belofte om binnen 5 jaar meer dan 20% CO2-reductie te behalen. Met energiebesparing in het gebouw, het efficiënter inzetten van het transport en met recyling heeft het bedrijf inmiddels 19% CO2-reductie behaald. Het bedrijf is op veel gebieden actief op gebied van duurzaamheid, ze gebruiken biologische katoen en bieden maatschappelijke zorg aan de landen waarin textielproductie plaatsvindt. 
De Vlinder Elektrotechniek B.V., Lisse,
Het bedrijf is gespecialiseerd in duurzame verlichting, zon- en windenergie en elektrische oplaadpunten. In de elektrotechniek wordt veel energie verbruikt en daar is de grote winst te behalen. Ook heeft het bedrijf plannen voor het opzetten van een duurzaamheidbeurs in de regio en willen zij het voortouw nemen om duurzaamheid in de regio te promoten. 
Green import bv, Hillegom, 
Het bedrijf levert een duurzaam alternatief voor hardhout: bamboe. Deze alternatieve houtsoort groeit binnen 5 jaar, in tegenstelling tot de traditionele hardhoudsoorten die 100 jaar nodig hebben. Diverse gemeenten hebben de stap al gezet om voor hun straatmeubilair bamboe te gebruiken in plaats van hardhout. Ook voor de bouwsector levert het bedrijf steeds meer kozijnen van bamboe. Het bedrijf hanteert als kreet "duurzaam alternatief voor hardhout".   

Deze bedrijven hebben inmiddels bezoek gekregen van de jury. Deze jury bestaat uit Leo Maat (ambassadeur van het regionale klimaatprogramma en wethouder Leiderdorp), Tom Otte (winnaar duurzaamheidprijs 2010) en Peter Meijer (Kamer van Koophandel). Na het bedrijfsbezoek beoordelen zij welke drie bedrijven een officiële nominatie krijgen. Deze drie mogen hun duurzaam ondernemingsplan toelichten tijdens de feestelijke verkiezing op vrijdag 27 januari a.s. op landgoed Tespelduyn. Eén van deze drie genomineerden mag de titel ‘winnaar duurzaamheidprijs 2011’ in ontvangst nemen met daarbij alle eer, aandacht en bovendien een geldbedrag van €1500.
geplaatst op: 04-02-2011

De Jubilleumtaarten zijn uitgereikt!


De taartwinnaars zijn bekend en de taarten verdeeld!

De winnaars van onze jubileum-taartenaktie hebben op donderdag 3 en vrijdag 4 februari hun taart in ontvangst genomen.
Iedereen reageerde zeer positief en was aangenaam verrast met de prijs.
Uiteraard willen we graag iedereen die meegedaan heeft aan onze jubileumaktie hartelijk bedanken voor de deelname!

Enkele winnaars van de Kaptein Orthopedie Jubileumtaart
geplaatst op: 14-04-2010

Nieuw: Pantoffels op maat

Orthopedische schoenen zijn dé oplossing voor individuele voetproblemen. Ze beschermen uw voeten en ze bieden u een perfecte ondersteuning.
 
In huis is de situatie anders. U hebt behoefte aan een andere uitvoering: lichter en comfortabeler. Pantoffels of orthopedische huisschoenen zijn dan dé oplossing. Soepele materialen zoals vilt of stof en een gemakkelijke sluiting zorgen ook thuis voor een comfortabel draagcomfort. Met pantoffels kunt u zich thuis ook gemakkelijk bewegen. Pantoffels onderscheiden we in twee soorten: confectiepantoffels en pantoffels op maat. 

Confectiepantoffels kunnen wij doorgaans uit voorraad leveren. Indien gewenst kunnen we deze voorzien van een voetbed voor nog meer comfort.

Maatpantoffels dienen gelijktijdig besteld te worden met uw nieuwe orthopedische schoenen. Op deze manier kunnen wij u de pantoffels voor een aantrekkelijke prijs leveren. Vraag bij Kaptein Orthopedie naar de mogelijkheden.
geplaatst op: 14-04-2010

Badschoenen, iets voor u?

Kan of mag u niet meer blootsvoets lopen? In sommige situaties, zoals bij diabetes of pijnlijke reuma, is dit bijzonder lastig. Een douche nemen of naar het zwembad? Het kan gelukkig weer met orthopedische badschoenen. Ook deze badschoenen zijn op maat gemaakt over uw eigen leest. Met orthopedische badschoenen ervaart u de vertrouwde bescherming en ondersteuning in een vochtige omgeving. Natuurlijk kunt u ze ook dagelijks gebruiken tijdens het douchen of baden. Informeer bij Kaptein Orthopedie voor meer specifieke informatie.
geplaatst op: 18-09-2009

Kaptein Orthopedie in medische special van De Telegraaf

Op 29 september geeft De Telegraaf weer een medische bijlage uit. Deze MediaPlanet special heeft als thema ‘Botten&Gewrichten’.
In dit kader heeft Wim Kaptein van Kaptein Orthopedie voor deze special een interview gegeven over de orthopedische schoentechniek. Mocht u geïnteresseerd zijn geraakt , neemt u dan gerust contact met ons op voor meer informatie of een vrijblijvende afspraak en persoonlijk advies.
U kunt ons bellen op telefoonnummer 0252-340461 of het contactformulier op deze website invullen.

Heeft u wel interesse, maar woont u wat verder bij ons vandaan, klik dan hier voor de dichtstbijzijnde vestiging van één van de leden van Voetcentraal.

Downloads:
geplaatst op: 01-06-2009

Nieuwe productbrochures

De samenwerking met Voetcentraal begint vruchten af te werpen. De nieuwe productbrochures zijn gezamenlijk ontwikkeld. Ze geven u uitgebreide informatie over alles wat u moet weten over onze producten en diensten. Recent is besloten nog een aantal extra brochures te ontwikkelen. Totaal zijn er straks 9 brochures in een fraaie presentatiemap. Naar verwachting is de totale brochurelijn medio september gereed.
Heeft u interesse? Download dan hier de brochures of vraag een volledig pakket via de contactpagina aan.
geplaatst op: 02-06-2008

Kaptein & Voetcentraal: een sterke combinatie

Voetcentraal bestaat uit een aantal orthopedisch schoentechnische bedrijven die nauw samenwerken. Een bundeling van krachten die kennis, ervaring én vakmanschap delen. Samen staan we sterk en samen zijn we beter. Zo is uit een eenvoudige optelsom één heldere visie ontstaan. Een brede visie op voetenwerk waarin u centraal staat. Kaptein Orthopedie is deelnemer en initiatiefnemer binnen Voetcentraal.

Klik hier voor meer informatie over Voetcentraal.     
Wij zijn elke werkdag bereikbaar van
8:30 tot 12:30 en van 13:15 tot 17:30 uur
T (0252) 34 04 61
info@kaptein-orthopedie.nl

Veel gestelde vragen
Stel uw vraag
Wat krijgt u vergoed?
Waar vindt u ons?
Download onze folders
Maak een afspraak
 
www.kaptein-orthopedie.nl gebruikt cookies om de website te verbeteren en te analyseren, voor social media en om ervoor te zorgen dat je relevante advertenties te zien krijgt. Als je meer wilt weten over deze cookies, klik dan hier voor ons cookie beleid. Bij akkoord geef je www.kaptein-orthopedie.nl toestemming voor het gebruik van cookies op onze website.